Förhandlingar om TV4-kanalerna och C More

Denna information berör er som idag har ett avtal med oss för att visa TV-kanaler i er verksamhet, och dessutom specifikt har distribution via ComHem.

I veckan som gick så strandade förhandlingarna mellan TV4 och Comhem/Boxer gällande ett nytt avtal mellan parterna. Därför meddelar nu Comhem/Boxer att de riskerar att behöva släcka TV4-gruppens kanaler (TV4, Sjuan, TV12, C more Sport-och Filmkanaler) kl 23:59 fredag den 30 oktober om de inte kan komma överens innan dess. Förhoppningsvis går det inte så långt, och parterna kan komma fram till ett nytt avtal innan deadline. Kommer de inte överens, så släcks kanalerna efter midnatt den 30 oktober.

Har ni några av dessa kanalerna i ert avtal med oss, så vill vi delge er denna information. Kanaler från Viasat och Discovery kommer att fungera som vanligt. De av er som har C more Sportpaketet, ska även ha fått ett playkonto där ni kan streama dessa rättigheter. Och vi får hänvisa er till att använda denna distribution om kanalerna skulle släckas. TV4 meddelar även att alla kunder kommer att kunna använda TV4 play utan kostnad så länge som konflikten pågår.

Vi har tyvärr inte möjlighet att påverka förhandlingarna mellan TV4 och Comhem, men beklagar givetvis den uppkomna situationen.

Kontakta din lokala säljare på Hoist om ni har några frågor eller funderingar.

Klicka här för att läsa informationen från Comhem.