Jõud, millega peab arvestama: raha, turundus ja … millenniumlased

Sulle ei meeldi M-sõna? Jah, ma mõtlen millenniumlasi. Mõistatuslik põlvkond selfitajaid, kes dokumenteerivad sotsiaalmeedias absoluutselt kõike alates oma toidust ning lõpetades sokkide värviga, joovad matcha lattet, sellerimahla ja kaerapiima. Kummardavad millenniumroosat, internetikaubandust ja vastutasuks tõusule sotsiaalmeedia staatusahelas jagavad oma elu võhivõõrastega.

Ja ometi ei või seda inimgruppi häbivääristada, sest nad on võrratud tarbijad, kes on mitu viimast aastat jätnud oma raha ka sinu ärisse ning muutunud finantsjõuks, kellega peab arvestama mitte ainult nende sügavate taskute, vaid ka ülekaaluka sotsiaalse mõjuvõimu pärast, mis nendega kaasas käib. Teiste sõnadega: millenniumlastest oleneb sinu äri edu või edutus.

Astun veel sammukese edasi ja tunnistan, et minagi olen üks neist. Kuulun küll vanemasse vanusegruppi, aga sarnaselt nooremate põlvkonnakaaslastega elan minagi veebis ja tarbin veidraid jooke. Mis reisimisse puutub, siis tean, et käitun oma põlvkonnale tüüpiliselt, ja seepärast arvan, et on aeg tuua tänapäeva trendiloojate saladused teie ette.

Y-põlvkonna reisid jagunevad laias laastus kolme järgmisse kategooriasse.

1. Miks ma reisin?

Linnareisid, romantilised reisid, sõbrannade reisid ja suvepuhkus sõpradega. Need on meie peamised reisipõhjused. Planeerime oma puhkused kokku pikkade riigipühadega, nagu lihavõtted, ja teiste vabade päevadega kalendris, et võimaldada endale võimalikult pikk puhkus. Meie reisid keerlevad tavaliselt sõpradega ajaveetmise ja uute linnadega tutvumise ümber. Otsime sageli häid reisipakkumisi, mis võimaldaksid meil kauem sihtkohas viibida. „Reisides meeldib mulle peatuda ilusates kohtades, aga see ei pea tingimata tähendama suuri väljaminekuid. Kammin põhjalikult reisilehti ja -blogisid, et leida midagi, mis oleks esteetiliselt ainulaadne ja instagrammitav. Väga tore on aeg-ajalt külastada uhkeid kohti, keskpärane ümbrus mind ei huvita,“ ütleb Malin (24).

2. Millist väärtust see mulle annab?

Enne hotelli broneerimist uurin sotsiaalmeedias hoolega fotosid ja arvustusi. Kontrollin ka äraproovitud vana kooli allikaid, nagu Trip Advisor, kuigi tunnistan, et suurem osa ajast möödub hotelliga seotud teemaviiteid kammides, et näha, kas külastajate fotod ja muljed vastavad hotelli veebisaidil toodud infole. Leah (30), kes on reisinud viimase seitsme aasta jooksul enam kui 20 riigis ja peatunud selle aja jooksul 50 hotellis: „Olen peatuskoha esteetiIise külje suhtes väga valiv. Olen aru saanud, et see, milline minu ümbrus välja näeb ja tundub, mõjutab suuresti mu enesetunnet, ja seepärast, kui olla kodunt kaugel, on erilises kohas viibimise tunne minu jaoks väga tähtis. Arvan, et meie reisimise standardid on muutunud ja kolmekümneselt reisides hindame teisi asju kui kahekümneselt.“

3. Kuidas ma suhtlen?

„Jagan oma reisikogemusi sageli sotsiaalmeedias ,“ ütleb toidukriitik Jill (34), kel on Instagramis üle 25 000 jälgija. Oleme põlvkond, kes jagab. Soovime jagada oma leide sotsiaalmeedia gruppides ja kaugemalgi. Teemaviitade ehk hashtag’ide lisamine suurendab like’ide arvu ja meie jaoks on see kinnitus, et teised on meiega nõus. Jagame hotelli fotosid, aga ka oma muljeid ja arvamusi – jagame kõike. Lõppkokkuvõttes tähendab see teile tasuta reklaami ja meile garanteeritud like’e. See on mõlemat pidi kasulik tehing. Juba enne reisile asumist küsin sotsiaalmeedias oma jälgijatelt, kus peatuda, süüa, juua ja milliseid paiku külastada. Samuti salvestan tulevaste reiside jaoks infot ägedatest hotellidest. Nicolas (24): „Ausalt öeldes jagan oma reisimuljeid peamiselt sellepärast, et näidata, et ma ka päriselt reisin … Tean, et võin teinekord valida oma sihtpunkte ka Instagramis nähtu alusel, kui usun, et miski võib mu uudisvoos hea välja näha … ja mulle väga meeldib pildistada ja videoid filmida ja teha videoklippe, mida Facebookis või Instagramis jagada – ehk innustab see ka teisi reisima.“

Olen märganud, et järjest rohkem hotelle on hakanud Y-põlvkonnaga arvestama; see ei tähenda vanemate generatsioonide unustamist, aga lähtudes sellest, et meie põlvkonna vanus on hetkel 24–39 aastat, oleme kahtlemata grupp, kelle elus kohtuvad pangakontosid regulaarselt täitvad töökohad ja eesrindlik tehniline taip, mis teeb millenniumlastest rajaleidjad ja trendiloojad..

Märkus. Artikkel kulub 4-osalisse sarja, mis vaatleb lähemalt erinevate kliendigruppide reisiharjumusi. Järgmises väljaandes peatume põhjalikumalt perega reisimise eripäradel, et saaksite end suvekülaliste vastuvõtuks ette valmistada.

 

Ideid, kuidas muuta oma hotell instagrammitavaks.

Loe vihjeid siit (inglise)

 

Ericka Hedlund, Content Manager- Corporate Marketing.